Ingeborg og teatret

11 oktober 2020, kl. 16:00

Hans E. Kincks fødselsdag (11.10.1865) har vært markert på Fredheim siden seint på 1950-tallet. Han er kjent som en novellens mester, men han skrev også ni skuespill. Ingeborg Refling Hagen arbeidet utrettelig for at dramatikken hans skulle framføres på scenen, både gjennom «Kinck-Wergelandteateret» i mellomkrigstida og gjennom Suttungteatrets oppsetninger på Tangen. William Shakespeares dramatikk var sterkt til stede i Ingeborg Refling Hagens litterære arbeid. Kinck og Shakespeare er begge dramatikere med egenartede utfordringer for skuespillere, så vel som for publikum. Foredragsholderne vil belyse dette.

Å spille Kinck – utfordringer og muligheter v/Kristin Lyhmann

Kunstnerisk innslag v/ Anders Kippersund

I teatret er tilskueren den egentlige hovedpersonen. Det visste Shakespeare bedre enn noen.- Noen refleksjoner omkring berusende innlevelse og svimlende frihet v/ Tom Remlov

Bill. kr. 200 inkludert enkel servering.

• 11 oktober 2020, klokka 16:00 -

Kristin Lyhmann

Kristin Lyhmann Mag art Teatervitenskap UiO 1986 med avhandling om Suttungteatrets forutsetninger, framvekst og egenart. Lyhmann var gjennom mange år skuespiller i Suttungteatret.

Anders Kippersund

Anders Kippersund har bakgrunn fra Suttungteatret på Tangen og er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og Finska Teaterhögskolan i Helsinki. Han er ansatt i Turnékompaniet, og han er blant driverne av Hamar Teater. Han har gjennom en årrekke satt opp Shakespeare-forestillinger, både med friteater- og med ungdomsteatergrupper. Kippersund spilte Iago i den Heddapris-nominerte forestillingen Othello ved Barneteatret Vårt i Ålesund i 2015.

Tom Remlov

Tom Remlov er en norsk filmprodusent og teatersjef. Remlov begynte som administrerende direktør i Den Norske Opera & Ballett i 2008, med oppdrag å etablere virksomheten i det nye operahuset. Mellom 2015 og 2020 var han teatersjef i Riksteatret. Remlov har arbeidet med Shakespeare i teatret gjennom mange år.