Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim [logo]

Julekonsert i Tangen kirke

19. desember 2018

Tid: 19:00 - 20:30

Konsert

«Som vår bryt jubelkvadet av vinterfrossen jord»

Hvert år markeres Ingeborg Refling Hagens fødselsdag med en konsert. Billettinntektene går til restaureringsarbeidet på Fredheim, og aktørene opptrer vederlagsfritt.  Ulike musikktradisjoner møtes 19. desember:

Tangen Mandskor, ledet av Marianne Olasdatter Strand. Helt siden koretble stiftet i 1888, har det deltatt ved alle større sangerstevner, det første
i Løten i 1900. En livskraftig 130-åring som har feiret sitt jubileum med konserter og innsamling av stoff til en historisk beretning som kommer på nyåret.

Aksel Johannes Skramstad Rykkvin ble kjent som klassisk skolert gutte- sopran. Etter stemmeskiftet i 2017 har han utviklet seg til å bli baryton, og i mai 2018 hadde han hovedrollen på Den Norske Opera & Ballett i en nyskreven opera av Gisle Kverndokk. Aksel har bakgrunn fra barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett og Oslo domkirkes guttekor. Han har fått glitrende omtale internasjonalt, bl.a. både for albumene Aksel! Arias by Bach, Handel & Mozart (2016) og Light Divine (2018) og for en rekke solo- konserter og operaroller.

Margrete Nordmoen vokste opp i Ljørdalen. Jobber som rektor i Løten kulturskole og frilans musiker, har konserter, kurs og ulike sangoppdrag. Hun har løftet fram den vokale tradisjonsmusikken i Hedmark gjennom mange år, og i juni i år toppet hun vokalklassa på Landskappleiken. Margrete er i år aktuell med CD-en Skal du langt. Hun har medvirket på flere plateinnspillinger og inngår stadig i ulike musikersamarbeid, blant annet med gruppa Julestemmer.

James W. Dickenson, studerte musikk ved Manchester University og underviste bl.a. i jazzpiano ved Salford University. Han har bodd i Norge siden 1988 og virket som kantor, bl.a. i Sør-Fron kirke og vært aktiv som jazzutøver og storbandleder, arrangør og komponist. Doktoravhandling (2003) om norsk folkemusikks innflyrelse på sentrale norske jazzutøvere.

Opplesning av Ingeborg Refling Hagens juledikt ved barn og voksne.

Ordfører Nils Røhne bekranser dikterens grav.

Billetter kan kjøpes på Hoopla.no eller ved inngangen: kr. 200, barn under 12 gratis.